citrien

COACHING

Ik werk met de volgende lichaamsgerichte coaching tools:

Haptocoaching 

Haptocoaching is afgeleid van de Haptonomie en gaat over contact maken met je gevoelsleven. Naarmate je meer in je hoofd zit, wordt het lastiger om te weten wat je voelt en om je hele lichaam te bewonen. Als je gevoelens bewust of onbewust onderdrukt, ontstaan er op den duur fysieke en mentale klachten.
In een haptocoaching sessie breng je aandacht naar spanningsplekken of plekken die minder aanwezig zijn, zoals vaak het bekkengebied. Ik begeleid je door middel van aanraking, adembegeleiding en visualisatie. Ook ga ik 'in gesprek' met delen van je lichaam. 
Je mag ervaren dat het veilig is alle gevoelens en emoties die er zijn toe te laten. Als je deze leert toestaan kun je ze ook leren reguleren. Een haptocoaching sessie vindt plaats op een matras of massagetafel. Het is mogelijk om te staan in plaats van te liggen. De nadruk ligt hierbij een betere verbinding met de aarde (gronding), waardoor je steviger gaat staan. Aanvullend aan de haptocoaching kunnen oefeningen worden meegegeven op gebied van yoga en meditatie. 

Voice Dialogue 

We gaan tijdens een Voice Dialogue sessie in gesprek met verschillende delen van jou, die we ook wel subpersonen of 'ikken' noemen. Je geeft ze een plek in de ruimte en een stem. Er zijn delen die je waarschijnlijk goed kent van jezelf en die grotendeels bepalen hoe je denkt en hoe je je gedraagt. Bv de Pleaser, Perfectionist, Twijfelaar, Criticus, Controleur of Denker. We maken deze innerlijke reis om er achter te komen hoe en waarom ze zijn ontstaan. Hun tegenpolen nodigen we vervolgens uit om uit de schaduw te komen en meer ruimte in te nemen. Door kennis te maken met deze verdrongen delen van jezelf ontstaat er meer balans en keuzevrijheid in je leven. Ook het Innerlijke kind dient zich vaak aan tijdens een Voice Dialogue sessie. Dit is een deel waarvoor niet altijd ruimte is, omdat het veelal door je volwassen zelf wordt beschermd tegen afwijzing. Het vertegenwoordigt niet alleen je kwetsbaarheid en oude kwetsuren, maar ook bv je speelsheid, authenticiteit, vermogen tot intiem verbinden en levenslust. Voor alles in jou is ruimte tijdens een Voice Dialogue sessie: voor gezonde delen, traumadelen en overlevingsmechanismen. Deze methode is gebasseerd op het werk van de psychologen Indra en Hal Stone. 

Intuitief systemisch coachen

Alle antwoorden zijn in jezelf aanwezig. Dit kun je ervaren tijdens een intuitieve systemische coaching sessie. Deze methode zoekt geen oplossingen in het denken, maar leert je vertrouwen op je gevoel. Door verbinding te maken met je lichaam maak je verbinding met je intuitie, ofwel je innerlijk weten. We leggen blaadjes op de grond (grondankers) voor jezelf en andere personen (meestal familieleden), maar ook voor elementen als verlangens, blokkades en kwaliteiten. 
Je gaat op verschillende plekken in de ruimte staan en vanaf deze plekken jezelf voelen en uiten.  We kunnen kijken naar de systemische invloed van je ouders en voorouders. Hoe zijn zij verbonden met jouw overtuigingen en blokkades? Het is ook mogelijk te kijken naar jouw innerlijke systeem, bijvoorbeeld naar je hoofd-, buik- en hartcentrum, zonder gebruik te maken van familieleden. 

Opleiding

Een bijscholing energetisch lichaamswerk (lichaamsgerichte coaching) volgde ik bij Atma in Amersfoort bij Carin Mannak. Intuitief systemisch coachen leerde ik bij Hylke Bonnema, waar ik ook mijn opleiding tot familie- en organisatieopsteller heb gedaan. Bij ITP (Instituut voor Transformatie Psychologie) volg ik in 2019 een Voice Dialogue training.

Wat klanten zeiden:

"In de coaching sessie verraste je me nog meer. Toen zag ik hoe breed je kennis en expertise zijn en met hoeveel soepelheid je deze door de sessie heen draait. Je intuitie is voelbaar aanwezig en accuraat. Ik ben vandaag heel blij, ik voel me gezond en klaar om actie te ondernemen."  (Renate)

"Het was een prachtige ervaring met jou vandaag. Je bent kalm, integer en zacht, maar sterk aanwezig."  (Kitty)

"Mooie individuele opstelling met Laura gedaan over werk, passie en geld. Was zeer verrast over hoeveel er te voelen viel en het gaf mij vertrouwen en bevestiging in dat ik goed bezig ben. Daarnaast gaf het me ook een aantal conrete tips en wegwijzers. Laura begeleidde het invoelend, ruimtegevend en helder."(Dineke)