citrien

OPSTELLINGEN

"Je staat mensen die je niet kent toe om af te stemmen op je diepste gevoelens die zich aandienen voor heling. Waardoor je weer verbinding kunt maken met je essentie en een stap vooruit kunt zetten op je pad". (een deelnemer)

Door middel van opstellingen werken we met de groepsenergie om transformatie teweeg te brengen binnen persoonlijke vraagstukken. Er is een vraagsteller en er zijn mededeelnemers (representanten) die verbaal of non-verbaal weergeven wat zij ervaren. Zij resoneren met datgene waarvoor ze opgesteld zijn, waardoor ze een spiegel zijn voor de vraagsteller. Dit is de magie van opstellingen en eerder ervaringsgericht dan rationeel te bevatten. Belangrijk is dat we niets hoeven te 'fixen', dat alles er gewoon mag zijn, gezien en gevoeld mag worden. Werken met opstellingen is een prachtige methode om meer 'feeling' te krijgen met je gevoel en intuitie. Niet alleen als vraagsteller, maar ook als representant, kun je zien en voelen wat jij op dat moment nodig hebt. Wij gebruiken verschillende vormen van opstellen. 

Familieopstellingen 

De grondlegger van Familieopstellingen is psychotherapeut Bert Hellinger. In een familieopstelling kijken we naar jouw vraagstuk en naar jouw familiesysteem. Hoe zijn jouw vader en moeder verbonden met jou en je vraagstuk? Welke steun ervaar je vanuit je groot- en voorouders? Wie of wat wil gezien worden? Veelal onderdrukte gevoelens worden geuit en losgelaten, nieuwe verbindingen worden gelegd. Als vraagsteller kijk je naar wat er zich afspeelt. Het is mogelijk om de opstelling (deels) in stilte te laten plaatsvinden, zodat er minder aandacht naar het denken gaat en meer naar het gevoel. 

Verlangen opstellingen

Dit is een methode van Franz Ruppert met het onvervulde verlangen van de vraagsteller als uitgangspunt.  De woorden uit het uitgesproken verlangen worden opgesteld. Verborgen kanten, die maken dat we onze verlangens nog niet gerealiseerd hebben, worden zichtbaar. De vraagsteller staat vanaf het begin af aan zelf in de opstelling. Voor wie niet direct willen werken met het familiesysteem, is dit een mooie alternatieve methode. We kunnen ook in kleine groepjes werken met verlangens. 

Cirkel van de waarheid (stille opstelling)

Deze methode is ontwikkeld door Hylke Bonnema. Er vinden meerdere korte opstellingen na elkaar plaats, waarbij steeds een vraagsteller in het midden van de cirkel stapt. Representanten vertegenwoordigen personen/elementen uit de vraag van de vraagsteller, die zelf in de opstelling blijft. Op een gegeven moment mag iedereen die een impuls voelt zelf erin stappen. De opstelling vindt in stilte plaats, waardoor we het proces doorvoelen op een diepe intuitieve laag en niet analyseren met ons verstand. Er kan na de opstelling gekozen worden voor een nabespreking met boodschappen gegeven vanuit het gevoel en niet vanuit het ratio.

Individuele opstellingen

Alle antwoorden zijn in jezelf aanwezig, dit kun je ervaren tijdens een intuitieve systemische coaching sessie waarbij we werken met grondankers in plaats van representanten.

 

Begeleiding: Dennis Wijsbroek en Laura Egging. Wij volgden beiden onze opleiding bij Hylke Bonnema. Laura deed daarnaast een bijscholing bij Annemieke van Mooren en maakte kennis met Verlangen opstellingen bij Barbel Renaud.

Locatie: Willem Schoutenstraat 30-2hg (Baarsjes Amsterdam). 

Data: Wij organiseren opstellingen op aanvraag bij ons thuis, waar wij werken met kleine groepen. Als je een opstelling wilt ontvangen, regelen wij de representanten. Bijdrage: 80 euro voor vraagstellers en 22,50 euro voor representanten. Aanmelding: 06 47 029 219 of laura@citrien.com 

Wat deelnemers zeiden:

"Deelnemen aan de opstellingen heeft mij een gevoel van verbondenheid gegeven. Ik besef nu dat groei bestaat uit de verbinding die je hebt aan te gaan met je familie en omgeving. Ook al is dit soms moeilijk en spannend. Door als representant deel te nemen worden er bij mij delen aangeraakt, ik krijg inzicht in vraagstukken van mijzelf." (Barbara)

"Je staat mensen die je niet kent toe om af te stemmen op je diepste gevoelens die zich aandienen voor heling. Waardoor je weer verbinding kunt maken met je essentie en een stap vooruit kunt zetten op je pad". (anoniem)

"The group work guided by Laura and Dennis is handled in a gentle and natural way. The form is simple, clear to understand and easy to follow."(David)

"You played my role and mentioned you felt extremely tired and on the edge of going crazy. I felt exactly like that and it became easier to understand why and what to do about it. My energy levels are much better since then. You and your partner were extremely welcoming and managed the group in a very warm and positive way. And maybe that´s why the group had an open and positive mindset that also made the day". (Ana)

“De Vrije Flow vormde een ontspannen ‘dans’, waarin we ruimte kregen om in balans en in onze kracht te komen. Een helend proces voor alle deelnemers” (Mees)