citrien
citrien

Het Nieuwe Opstellen

Opstellingen bieden de mogelijkheid om onverwerkte emoties te doorvoelen en los te komen van dieper gelegen spanningen en belemmerende patronen. Zo kom je meer in jouw kracht en dichter bij je essentie. We werken met de groepsenergie om zichtbaar en voelbaar te maken wat onbewust aanwezig is in onszelf en de systemen waar we deel van uitmaken.

Dit doen we door middel van (familie) opstellingen, waarbij er vraagstellers en representanten zijn. Als representant vertegenwoordig je iets of iemand uit het (familie) systeem van de vraagsteller. Je stelt je open voor wat je voelt en volgt je impulsen. Hiermee ben je een spiegel voor de vraagsteller, gebaseerd op het principe van resonantie. Als representant sta je nooit voor niets op een plek, er is ook voor jou iets te doorvoelen en te leren.

Er zijn op deze dag 1 of 2 uitgebreide familieopstellingen, die vooraf zijn aangevraagd. Daarnaast werken we met nieuwe werkvormen, waarbij iedereen naar een eigen thema kan kijken. Het programma wordt aangevuld met meditatie, lichaamsgerichte oefeningen, open space en een kwaliteitenspel.

Het nieuwe opstellen is ontstaan vanuit de klassieke familieopstellingen. De opsteller neemt een minder sturende rol aan en laat de beweging zoveel mogelijk ontstaan. De opstellingen vinden plaats met minder woorden en soms zelfs geheel in stilte. 

Ervaringen van deelnemers: 

"Zeer intuïtief, uitnodiging tot volledig aanwezig zijn, waardoor diepgaande heling plaatsvindt. Ook de opstelling in stilte was magisch" (Liesbet)

"De workshop heeft me een gevoel van verbondenheid gegeven. Ik besef dat groei onder meer bestaat uit de verbinding die je hebt aan te gaan met je omgeving. Ook al is dit soms spannend." (Barbara) 

“De workshop heeft me laten landen in mijn lichaam en het voelde veilig om mezelf te zijn." (Ella)

"Jullie zijn toegewijd aan wat jullie doen, warm, persoonlijk en open, dat voelt voor mij heel fijn." (Iwan)

Begeleiding:

Dennis Wijsbroek en Laura Egging volgden hun opleiding bij Hylke Bonnema (auteur van het boek Het Nieuwe Opstellen) in 2007 en 2010, gevolgd door diverse bijscholingen. Dennis is yoga docent en mindfulness trainer. Laura geeft energetische massages en coaching. 

Datum:

  • Zondag 23 april 2023. Van 10.30 tot 17.30 uur. Locatie: Middenhuis in Zutphen. Maximaal 12 deelnemers. 

Bijdrage:

35 euro (representant budget ticket)

55 euro (representant normaal ticket)

99 euro (vraagsteller)

Tickets: https://hipsy.nl/shop/12514-het-nieuwe-opstellen