citrien

Intuïtieve opstellingen

Aan de hand van intuïtieve opstellingen werken we met de groepsenergie om zichtbaar en voelbaar te maken wat (onbewust) aanwezig is. We werken met een vraagsteller en representanten. Representanten stemmen af op de energie van diegene of datgene waarvoor ze zijn opgesteld en laten zien wat zij ervaren. Hiermee vormen ze een spiegel voor de vraagsteller, wat mogelijk is doordat we allemaal verbonden zijn binnen een veld van energie. Dit is een intuïtief proces en dus geen theater of rollenspel.  Wat er wordt gevoeld gaat altijd een beetje over de vraagsteller en een beetje over de representant zelf. Dit noemen we resonantie. Dus iedereen kan wat moois halen uit de opstelling op zijn of haar eigen manier, al staat het proces van de vraagsteller centraal. Wanneer onderdrukte delen zichtbaar en voelbaar worden gemaakt, kan de levensenergie weer meer gaan stromen en kan iemand een volgende stap zetten op zijn of haar pad. Dit proces vindt plaats zonder dat we alles hoeven te begrijpen en iets hoeven te fixen of op te lossen. Belangrijker dan wat 'waar' is, is dat wat er wordt (h)erkend, gevoeld en losgelaten en de nieuwe verbindingen die worden gelegd. 

Een goed uitgangspunt voor een opstelling is je diepste hartsverlangen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over relaties, werk, vitaliteit en zingeving. Of over een gevoel dat je zou willen ervaren in jezelf, zoals veiligheid en vertrouwen. We kunnen, afhankelijk van jouw vraag of verlangen, werken met jouw familiesysteem of met andere elementen. Het is mogelijk om als vraagsteller te kijken naar je eigen opstelling of om er zelf in te staan. De opstelling kan in gesproken woorden of in stilte plaats vinden. Een stille opstelling vraagt doorgaans wat meer ervaring van de deelnemers.  

Begeleiding: Dennis Wijsbroek en Laura Egging.  Lees meer over ons bij Contact & Info

Locatie: Onze praktijk aan huis in de Apollostraat 10 in Rheden (gld).

Data: Wij organiseren opstellingen op aanvraag bij ons thuis, waar wij werken met kleine groepen. Als je een opstelling wilt ontvangen plannen we met jou samen een datum en regelen wij de representanten. Een opstelling duurt ongeveer 90 minuten. We beginnen en eindigen met meditatie en /of lichaamswerk. 

Bijdrage: 80 euro voor vraagstellers. Bijdrage: 35 euro voor representanten voor een dagworkshop (inclusief soep), 15 euro voor representanten voor een avondworkshop. 

Wat deelnemers zeiden:

"Deelnemen aan de opstellingen heeft mij een gevoel van verbondenheid gegeven. Ik besef nu dat groei bestaat uit de verbinding die je hebt aan te gaan met je familie en omgeving. Ook al is dit soms moeilijk en spannend. Door als representant deel te nemen worden er bij mij delen aangeraakt, ik krijg inzicht in vraagstukken van mijzelf." (Barbara)

"The group work guided by Laura and Dennis is handled in a gentle and natural way. The form is simple, clear to understand and easy to follow."(David)

"You played my role and mentioned you felt extremely tired and overwhelmed. I felt exactly like that and it became easier to understand why and what to do about it. My energy levels are much better since then. You and your partner were extremely welcoming and managed the group in a very warm and positive way. And maybe that´s why the group had an open and positive mindset that also made the day". (Ana)

“De stilte opstelling vormde een ontspannen ‘dans’, waarin we ruimte kregen om in balans en in onze kracht te komen. Een helend proces voor alle deelnemers” (Mees)